Mijn naam is Ellen Post. Ik heb een 3-jarige HBO opleiding Massagetherapie gevolgd bij Esoterra in Bilthoven en ben gediplomeerd massagetherapeut. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering Alternatieve Geneeswijze). Hiervoor volg ik elk jaar nascholing op het gebied van HBO Medische Basiskennis, vakgerichte kennis, EHBO en intervisie.

Mijn levenspad kent vele hoogtepunten én dieptepunten en alles er tussen in waarbij ik mijzelf steeds beter heb leren kennen en belangrijker, heb leren accepteren. En omdat ik mijn pad steeds vol enthousiasme volg, is er altijd weer genoeg te ontdekken en te ontwikkelen. Het is fijn om naar mijn gevoel en mijn lichaam te luisteren en te horen wat ze te vertellen hebben. Wat ik altijd als zwaktes van mezelf zag, weet ik nu dat het juist mijn kracht is. Massagetherapie heeft daarin veel betekend. Het was voor mij niet vanzelfsprekend om aandacht te hebben voor mijn lijf met alle pijntjes, spanning of gevoelens, integendeel, dat werd altijd snel weggedrukt. Door aandacht te geven aan wat er is; door dit aan te raken en ruimte te geven, werd ik me steeds meer van mezelf bewust. Ik denk dat massage en aanraking dat met ons doet, het geeft bewustwording en daardoor weet je steeds beter wie je bent. Vanuit deze visie en achtergrond geef ik mijn massagebehandelingen om dit proces ook bij mijn cliënten te ondersteunen.

Daarnaast is het heerlijk om aangeraakt te worden. Iedereen heeft daar behoefte aan. Als je het wetenschappelijk bekijkt, leer je dat er bij aanraking oxytocine wordt aangemaakt, wat zorgt voor een geluksgevoel. Maar die wetenschap hebben we feitelijk niet nodig om te ervaren dat je door aanraking ontspant, kunt voelen, alles even kunt loslaten of juist toelaten, je je gezien voelt en soms letterlijk geraakt wordt. Ik gun het iedereen.

Intentie is hierin heel belangrijk. Als cliënt voel je onmiddellijk of met liefdevolle aandacht de behandelingen worden gegeven. En dat het veilig is om alles wat nodig is toe te laten.

 

Ik kan oprecht zeggen dat ik blij ben met mijn leven, mijn twee kinderen, mijn familie, mijn vriendinnen, mijn werk en mijn levenspad. Ik ben een gelukkig mens.

 

 

.