Wat is massagetherapie

 

Als massagetherapeut richt ik me bij klachten op de gehele mens, dus het lichamelijke, het psychische en het energetische deel, alsook de omgeving van de persoon in kwestie en de wisselwerking hiermee. Hierbij kijk ik dus niet alleen naar de klachten of de ziekte van de cliënt in kwestie, maar naar de gehele persoon.


Met massagetherapie ga je van denken naar voelen. Je hoeft niet te redeneren hoe een klacht is ontstaan. Je lichaam geeft jou de antwoorden door te laten voelen waar het op dat moment aandacht vraagt. Als massagetherapeut begeleid ik dat proces door op jou af te stemmen. Daarin gaat het om het hier en nu: wat heb jij op dit moment nodig!


Massagetherapie kan uitkomst bieden bij allerlei (chronische) klachten zoals nek- en schouderklachten, spierpijnen, hoofdpijn, stress, vermoeidheid, overprikkeld, een ‘vol’ hoofd, (lage) rugpijn, slapeloosheid, restless legs, etc. Heb je geen fysieke klachten, maar wil je meer in contact komen met je lichaam en je gevoelens, dan is massagetherapie hiervoor een uitstekende manier.